Cattery / Kedi Evi Kedileri Sahiplendirir mi Satar mı?

Teknik olarak kedi ücret mukabilinde verilse bile sahibi olduğu için her halükarda cattery/kedi evleri sahiplendirme yapar. Ücretli veya ücretsiz sahiplendirme yapıp

Yetiştirici Kedisini Satar Mı?

yapmayacağına yönelik dernek veya uluslararası kuruluşlarda herhangi bir yönlendirme veya beklenti yoktur.

Dernek ve federasyonlar şecere takibi yapıp yetiştiriciliğe hizmet eden uygulamalara aracılık eder ve kedi sahiplendirme kısmına karışmaz. Yetiştiricinin insiyatifinde olan bu konu tamamiyle kişisel olup ücret politikası varsa o da kişiseldir. Sorumluluk sahibi bir yetiştirici kedilerini ücretli dahi bile olsa en iyi şekilde bakacak, ırk kedilerin hassas olduğu bilincinde olup psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarına göre davranacak, kedinin harcamalarından hiçbir şekilde kısmayacak bir aileye sahiplendirir.

Sorumlu ve etik değerleri olan bir yetiştirici hayvan istismarına çanak tutmaz ve verdiği yavruyu her zaman takip eder. Yetiştiricilik bir öğrenme sürecidir ve her yavru cattery/ kedi evi için yeni bir bilgi taşır. Cattery/kedi evlerinden sahiplendiğiniz kedilerin sağlık durumunu ve gelişimini yetiştiricinizle takip etmeniz önemlidir.

Dünya Kedi Irkları Federasyonları

Cattery/ Kedi Evi Sahibi ve Yetiştirici Olmak İçin Derneklere Üye Olmak Şart mı?

Yukarıda da değindiğimiz gibi Dünya Kedi Kongresi (World Cat Congress) üyesi 9 uluslararası kedi birliği/federasyonu şecereli kedi yetiştiriciliği noktasında farklı uygulamalar sunmaktadır. WCF’de merkezi online bir sistem olmadığı için her şey dernekler üzerinden yürümek zorundadır.

CFA ve TICA’da ise yetiştirici tüm işlemlerini şahsen yapmakta ve merkezi online sistemden kendi şecerelerini talep edip soy takibi yapabilmektedir. WCF’de kediler ve soylar sadece derneklerde kayıtlı olup merkezi bir sistem henüz mevcut değildir.