Hakkında

ALFA Kimdir?

Şahsi kar amacı olmadan resmi bir dernek olan Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneği; İstanbul Veterinerler Odası’nda görevli veteriner hekim ve alanlarında uzman mühendislerden oluşan profesyonel bir yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir. Ar-Ge çalışmaları 2010 yılında başlamış ve resmi olarak 23.11.2015 tarihinde kurulmuştur.

ALFA'nın Hareket Mekanizması

Safkan Kedi Irk Üretimi bu konu hakkında eğitim almış kişi veya kurumlarca yapılması gereken çok ciddi bilgi ve sorumluluk gerektiren bir bilim dalıdır. Derneğimiz Dünya’da Kedi Irk Bilimine bilimsel olarak katkı sağlayan tüm global ve yerel kedi ırk derneklerinin yolunda gitmektedir.

ALFA Neden Kuruldu?

Dünya genelinde uzun yıllardır özenle korunarak üretilen Safkan Kedi Irkları’nın değeri, son yıllarda ülkemizde de farkedilmeye başladı. Ancak sadece maddi kazanç sağlamak amacı güden, Irk ve Cins Standartlarının Üretimi hakkında hiç bir bilgisi olmayan merdiven altı olarak tabir edilen üreticilerin ülkemizdeki safkan ırk gelişimine verdiği zarar çok büyük boyutlara ulaşmıştır.

Kedi showlarını, şecere sistemlerini ve yarışmaları Türkiye’nin her yerinde tanıtmak için çalışmalar yapacak olan derneğimiz ‘ Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneği ’ ismiyle merkezi İstanbul’da olarak Türkiye genelinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Uzak ve yakın geçmişi incelediğimizde ilk kurulan değil, başarılı hedeflere ulaşmak için yeterli miktarda araştırma ve geliştirme yapan kuruluşların başarılı olduğunu görüyoruz.

Bu doğrultuda Türkiye‘deki kedi ırklarının doğru, şeffaf ve tarafsız olarak takip etmek için, 2010 yılından bu yana yaptığımız araştırmalarda bazı eksikler tespit ettik. Kedi ırklarının korunması hakkındaki geliştirme çalışmalarımız hedeflerimiz sayfamızdaki gibi hedeflendirilmiştir.

Hedeflerimiz

  • Bölüm 1

    DERNEKLERİN YÖNETİM KURULUNUN EĞİTİMİ

    WCF, CFA ve TICA gibi global kuruluşlarının; yarışma kuralları, düzenleri ve terminolojik terimleri konusunda bilgilendirileceği eğitimler düzenliyoruz. Dernek yöneticilerinin yarışma düzeni, kuralları, kedilerin genetik, ırk ve özelliklerini tam olarak öğrenmesinin ardından, organizasyonların düzen ve kalite seviyelerini arttırmayı amaçlıyoruz.

  • Bölüm 2

    Yarışma Katılımcılarına Irk ve Yarışma Eğitimi

    Yarışmalarda gördüğümüz diğer önemli eksiklerden bir taneside yarışmacıların kedilerin hakemlere sunumunu, kedilerin yarışma öncesi grooming uygulamaları vb. gibi konularda katılımcılara eğitimlerin verilmesi. Bu eğitimleri almamış kedi sahiplerini amatör klasmanında farklı yarışmalar düzenleyerek hızlı eğitim sistemini hayata geçiriyoruz.

  • Bölüm 3

    Yarışma Alanının Düzeni

    Şimdiye kadar gözlemlediğimiz yarışmalarda, her kedi sahibinin hakem masalarına gelmesi nedeniyle oluşan karmaşa ve düzen problemi nedeniyle yarışma planlanandan daha uzun sürmektedir. Bunun önüne geçmek ve hakemlerin daha kısa sürede daha fazla kediyi incelemesini sağlamak için kedi sahiplerinin, hakem masalarına gelmeden Steward’lar tarafından incelemeye getirilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Steward tarafından sahibinden alınan kedi, hakem kontrolüne sunulur. Hakem incelemesi sırasında kedinin standart dışı veya yetersiz görülen kısımları belirlenir. Bu kısımların bir sonraki yarışmaya kadar, nasıl giderilebileceğine dair tanım ve bilgiler içeren bilgilendirme insert Steward tarafından kedi sahibine teslim edilir.

  • Bölüm 4

    Yarışmanın Medya Çekimleri ile Tanıtımı

    Yarışmalara katılım oranı her ne kadar yüksek olsada, dünya standartlarına ulaşacak düzeyde katılım adetlerine ulaşmak için medya organlarının kullanılması gerekmektedir. Yarışmaların tamanının kayıt altına alınması olsası eksik ve sorunların tespitini sağlayacaktır. Ayrıca görüntü kolajlarından oluşan özel kliplerle Türkiye’de ki medya kuruluşlarında özendirici etki yaratacak yayımlamalara destek olmak olarak daha fazla kedi sahibine ulaşmayı hedefliyoruz.

Hakkımızda Neler Söyleniyor?

Diğer Yorumlar