WCF (Dünya Kedi Federasyonu) Nedir?

En çok merak edilen konulardan biri WCF nedir?, Sorumlulukları nelerdir?

WCF ( Dünya Kedi  Federasyonu) Almanya’ya kayıtlı , kedi ırkları konusunda son derece tecrübeli üyeleri ve hakemleri olan, hayvan koruma yasaların geliştirilmesinde başarılı bir şekilde çalışan ve dünyada en çok tercih edilen uluslararası bir kedi  derneğidir.

Sizlere en iyi hizmeti verebilmek adına adım attığımız bu yeni oluşumla beraber, Alfa Kedi Irkları Derneği’de uluslararası bir statüye çıkmıştır. Daha nice adımlarımızı sizler ile birlikte atmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz.

WCF (Dünya Kedi Federasyonu) Sorumlulukları Nelerdir?

WCF (Dünya Kedi Federasyonu) altında toplanan dernekler,

•  Derneklere bağlı olarak yetiştirilen kedilerinsoy  kayıtların tutması,
  • Sağlıklı ve sosyal ortamlarda kedi yetiştiriciliğin geliştirilmesine teşvik etmesi,
  • Kedi ve kedi yetiştiriciliği hakkında renk, ırk, cinsiyet ,bakım, genetik ve birçok konu hakkında yetiştiricilere bilgilendirme yapılması
  • Uluslararası ve yerel showların yapılmasını  bir federasyondur.

WCF (Dünya Kedi Federasyonu)’na bağlı olan dernekler ülkesinde kedi severlerin ve kedi yetiştiriciliği yapan kişilerin üye olabileceği kediler hakkında birçok bilgi alışverişin yapılacağı, seminer ve yarışma etkinlikleri ile kedi severlerin toplanacağı bir dernektir.

ayrıca;

Lisanslı kedi yetiştiriciliği yapan kişilerin kedilerinin şecerelerini kayıt altında alarak uluslararası geçerliliği olan belgeler düzenler.

Şecere nedir? Öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Neden WCF (Dünya KEdi Federasyonu)?

Dünyada faaliyet gösteren birçok federasyonu bulunmaktadır.Ancak bu federasyonların hepsi uluslararası niteliğinde değilidir. FIFE, CFA, TICA gibi birçok federasyon uluslararası niteliği kazanmış federasyonlar mevcuttur.

WCF (Dünya Kedi Federasyonu) 6 kıtaya dağılmış en çok tanınan, en iyi hizmet kalitesine sahip  federasyon olmasından dolayı çalışmaktan mutluluk duyduğumuz federasyondur.