Yavru Kedilerin Sağlığı için Özel Hizmete İhtiyaç Var mı?

Evet. Yavru kedinizin sağlığı için eve geldiğinde 3 farklı hizmete ihtiyacı olur.

6-8 aylık arasında aşılamaBu konuda veteriner hekiminiz sizlere kediniz hakkında detaylı bilgi verecektir.

İç parazit tedavisiYavru kedilerin çoğunda bağırsak kurtları olur. İç parazit tedavisinin, 6 aylık olana kadar her ay, sonrasında her 6 ayda bir yapılması tavsiye edilir. Eğer kediniz evden dışarı çıkıyorsa, veteriner hekiminiz uygun tedavi planını ve zamanlamayı sizinle paylaşacaktır.

Dış parazit tedavisiEvden hiç dışarı çıkmasa bile, yavru kedinizi, pirelerden korumayı unutmayın. Tedavinin işe yaraması amacıyla, kedinizi pirelerden korurken aynı zamanda eviniz için de bir koruma planı yapın. Bu konuda veteriner hekiminiz size yardımcı olacaktır.

Yavru Kedim Yaralanırsa Tedavisini Ben yapabilir miyim?

Kedinizin Sağlığı için Bilmeniz Gerekenler Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiEğer yüzeysel bir yaralanma olduysa, kedinize uygun alkolsüz bir dezenfektan ile bölgeyi temizleyin ve yarayı gözlemleyin. Eğer kedinizde kanama varsa, kanamayı durdurmak için bölgeye baskı uygulayın. Eğer yara iyileşme göstermiyorsa veya derinleşiyorsa, yavru kedinizi vakit kaybetmeden bir veteriner hekime götürmeniz tavsiye edilir.

Yavru Kedimin Düzenli Bir Gelişme Gösterdiğini Nereden Anlarım?

Kedinizin Sağlığı için Bilmeniz Gerekenler Yavru Kedimin Düzenli Bir Gelişme Gösterdiğini Nerden Anlarım Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiYavru kedilerin büyümesi 2 aşamada gerçekleşir. İlk aşama, büyümenin çok hızlı gerçekleştiği 4 aylığa kadar olan evredir. İkinci aşama ise, 4-12 aylık arasındaki evredir. İlk aşama boyunca, yavru kedinizin ağırlığı, 8 hafta içinde doğum ağırlığının 5-7 katı kadar artar. Bu bilgilerle, kedinizi yeterli büyüme gösterdiğini anlayana kadar düzenli olarak tartın. Mutfak terazisi bu iş için uygundur.

Yavru kedimi Yıkarsam Bir Şey Olur mu?

Kedinizin Sağlığı için Bilmeniz Gerekenler Yavru Kedimi Yıkarsam Bir Şey Olur mu? Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiHayır. Kediler düzenli olarak kendilerini temizledikleri için, yıkanmaya ihtiyaçları yoktur. Yine de bazı vakalarda, banyo gerekebilir. Bu durumda olabildiğince hızlı olmasınız, kedinizi dikkatlice kurulamalısınız ve ona özel ürünleri kullanmalısınız.

Kedimi Ne Zaman Kısırlaştırmam Uygun Olur?

bunun cevabı kedinizin ırkına ve cinsiyetine göre değişir. Dişiler 5-6 aylıkkeni erkekler ise 8 aylıkken seksüel olarak aktif hale gelirler. Yaygın söylemin aksine, dişileri kısırlaştırmadan önce bir kez yuvarlatmak gerekli değildir.

Yavru Kedim Şişmanlıyor Bunun Sebebi Ne Olabilir?

Eğer yavru kediniz şişmanlıyorsa, kesinlikle beslenmesi çok kalorili veya çok fazladır. Konu hakkında veteriner hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

BONUS

Bunları Asla Yapmayın!

Kedinizin Bıyıklarını KesmeyinKedilerin, çevrelerini keşfetmek için bıyıklarına ihtiyacı vardır. Ayrıca bıyıklar, diğer hayvanlarla iletişimde büyük rol oynar.

Kedinizi Banyo için ZorlamayınEğer kediniz banyo yapmaktan hoşlanmıyorsa, onu zorlamayın. Eğer banyo yaptırmanıza izin veriyorsa, kafasını ıslatmadan banyoyu tamamlayın. Her koşulda kedinizi çok sık yıkamayın. Sık banyo yaptırmak, kedinizin kendini yalayarak temizlemesi sırasında oluşan ona has kokunun gitmesine ve huzursuz olmasına yol açar.

Kedinizin Kulaklarını Sık Sık TemizlemeyinBu özellikle hassas bir alan olduğu için, gerçekten ihtiyaç duyulduğunda temizlenmelidir.