Yavru Kedi Eve Geldiğinde Nasıl Beslemelisiniz?

Yeni Gelen Kedinizi Nasıl Beslemelisiniz? Eve Gelen Kedi Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiYavrunun, özellikle de hassas sindirim sistemini zorlamaktan kaçının. Onu, size gelmeden önce verilen mamayla beslemelisiniz. Eğer mamayı değiştirmek isterseniz, bunu yumuşak bir geçişle yapın. Bir haftalık bir geçiş dönemi boyunca, eski ve yeni mamayı karıştırarak verebilirsiniz. Yavru kedilerin yaşlarıyla büyüme dönemindeki besin ihtiyaçlarıyla uyumlu özel kuru mamalar bulunmaktadır. Verimli bir büyüme dönemi için, kedinizi aldığınız yer ve kişilerin tavsiyelerini takip edin.

Yavru Kedimi Ne Kadar Aralıklar İle Beslemeliyim?

Kediler, gün içinde sık sık ve az porsiyonlarla beslenmeyi severler. Ona, günde 3 ya da 4 kez mama verebilirsiniz. Mama kâsesinin yanında, özellikle de kuru mama ile besleniyorsa, her zaman taze su bulundurun. Son olarak, mama kâselerinin yakınına tuvalet kabını koymaktan kaçının. Eğer, birkaç kediniz varsa, her birine ayrı mama kâsesi kullandığınızdan emin olun.

Ev Yapımı Mama mı? Yoksa Hazır Mama mı?

Yeni Gelen Kedinizi Nasıl Beslemelisiniz? Ev Yapımı Mama mı? Yoksa Hazır Mama mı? Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiHazır mama, yavru kedinizin sağlıklı büyümesi için ihtiyaç duyduğu tüm besinsel elementleri karşılaması bakımından daha uygun bir tercihtir. Ev yapımı mamaların, kedinize dengeli beslenmesi için gereken tüm besinleri sağladığınızdan emin olmak zordur. Diğer bir avantaj ise, hazır mamaların günlük maliyetinin, ev yapımı öğünlerden daha düşük olmasıdır. Son olarak, hazır mama kedinizin yaş, yaşam tarzı, ırk ve diğer karakteristik özelliklerine göre farklılaşabilir.

Tüm Hazır Mamalar Aynı mıdır?

Hayır, hiç değildir. Besin değerleri, hazır mamanın kalitesine göre değişim gösterir. Aşağı yukarı bu oran şu şekildedir:

• Ekonomik ürün grubu: 15 farklı besin.
  • Standart ürün grubu: 30 farklı besin.
  • Premium ürün grubu: 50 farklı besin.

Kuru Mama mı? Yaş Mama mı?

Eğer besin değerleri aynı ise, bu oldukça kolay bir tercihtir. Kuru mama, daha kolay muhafaza edilir ve kullanımı daha kolaydır.

Yavru Kedim Yemek Yemeyi Reddediyor Ne Yapmalıyım?

Yavru, muhtemelen ev değişimi nedeniyle üzgündür ve ortama uyum sağlayıp normal beslenmeye geçmesi için zamana ihtiyacı vardır. Ona karşı anlayışlı olun ve eğer sorun birkaç günden uzun sürerse, veteriner hekiminize danışın.

Yavru Kedime İçmesi İçin Ne Vermeliyim?

Bizim tavsiyemiz, yavru kedinize her zaman maması ile birlikte taze su vermenizdir. Sindirim sistemini zorlamaması için, ona süt vermeyin.

Yavru Kedimi Her Mama İstediğinde Beslemeli miyim?

Yeni Gelen Kedinizi Nasıl Beslemelisiniz? Eve Gelen Kedi Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneği İstediği Mama İle Beslemelimiyim?Kediler, gün içinde küçük porsiyonlarla ve sık sık yerler. Eğer kediniz, her öğünde küçük miktarlarda tüketerek, kendi beslenmesini kontrol edebilirse; günlük miktarı tek seferde vererek, tüm gün boyunca mama tüketimine izin verebilirsiniz. Eğer tek sefer tüm miktarı tüketiyor ve günün geri kalanında daha fazla mama istiyorsa; o zaman günlük miktarı küçük porsiyonlarla birkaç öğüne bölebilirsiniz.

Kedi ve İnsan Arasındaki Temel Farklar

Kedi İnsan
Etçildir. Hem etçil hem otçuldur.
Küçük porsiyonlar halinde tüm gün boyunca beslenir. Günde 3 öğün beslenir.
Farklı besin arayışına ihtiyaç duymaz. Besinsel çeşitlilik arar.
Tat alma duyusundan çok, koku ve dokuya karşı hassastır. Tat alma duyusu önemlidir.