Yavru Kedimle Oyun Oynamalı mıyım?

Kedinizle Yapabileceğiniz Aktiviteler Yavru Kedimle Oyun Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiEvet! Oyun oynamak, yavru kedinin hareketlerini koordine etmesine, egzersiz yapmasına, kaslarının gelişmesine yardım eder ve ikiniz içinde mükemmel aktiviteler gerçekleşir. Kediler için, oyun oynamak çoğunlukla avlanma içgüdüsünü hareketlendirirken, oyuncakları da yakalanacak birer av görevini görür. Kedinin hayalinde, patileri arasındaki bir pinpon topu fareye, yılbaşı ağacındaki süsler ise kafasının üstünde uçan kuşlara benzer. Kedinizi düzenli olarak oyun oynamaya teşvik ederek, onun hem fiziksel hem ruhsal sağlığını korumaya yardımcı olursunuz.

Yavru Kedim Sürekli Uyuyor Bu Normal mi?

Kedinizle Yapabileceğiniz Aktiviteler Yavru Kedim Uyuyor Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiKediler çok uyur. Aslında, günde 13 ile 16 saat arası uyurlar; bu da yaşamlarının yaklaşık olarak 2/3’ü kadardır. Yaban hayatında kediler, bulup bulamayacaklarından emin olmadıkları bir sonraki öğünü beklerken, enerjilerini verimli harcarlar. Evcil kediler, bu yaşam tarzını bilinçaltı hafızalarında saklı tutarlar. Genellikle kediler gün boyu uyudukları için, siz akşam işten eve geldiğinizde oldukça uyanık olurlar. Eğer kediniz geceleri çok hareketleniyorsa, akşam onunla aktiviteler yaparak ve oynayarak yorulmasını sağlayabilirsiniz.

Kedimin Aktif Olması için Neler Yapmalıyım?

Kedinizle Yapabileceğiniz Aktiviteler Kedimin Aktif Olması İçin Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme DerneğiYavru kediler, mama yer, uyur ve uyandıkları andan itibaren bulundukları mekânda bir yerden bir yere koştururlar. Yetişkin döneme gelene kadar, kendi kuyrukları ile oynarlar ve hareket halindeki her şeyin üzerine atlarlar. Kedileriniz evde yaşasa bile, hareketli kalmak için egzersiz yapmaları gerektiğini içgüdüsel olarak bilirler. Kedinize oyuncaklar alabilirsiniz; ama unutmamalısınız ki, en sevdiği oyuncak sizsiniz.

Evinizi Güvenli Hale Getirmenin Yolları

1. Elektrik prizlerini güvenli hale getirin.
  2. Medikal ilaçları, tarım ve haşere ilaçlarını ve diğer tehlikeli kimyasal sıvıları güvenli bir yere yerleştirin.
  3. Kediniz için zararlı olan bitkileri evde bulundurmadığınızdan emin olun.
  4. Kedinizin yanlışlıkla yutabileceği küçük objeleri ortadan kaldırın.
  5. Zeminde plastik poşet bırakmamaya özen gösterin.
  6. Kedinizi balkon ve terasta, yalnız başına bırakmamamaya çalışın.

Yavru Kedim Uyuyakaldığında Onu Uyandırmalı mıyım?

Yavru kediniz uyuyakaldığında, onu uyandırmaktan kaçının. Yavru kediler için uyku, beyin gelişiminin en önemli aşaması olduğundan dolayı, onları uyurken rahatsız etmemek gerekir. Doğal uyku ritimlerine saygı gösterin ve gün içinde uyuması için onu rahat bırakın.

Yavru Kedim Neden Bana Sürtünüyor?

Yavru kediniz bacaklarınıza veya evinizdeki eşyalara sürtünerek feromon bırakıyor. Feromonlar; gözle görülmeyen, hayvanlar tarafından salgılanan ve yine başka hayvanlar tarafından tanınan moleküllerdir. Feromonlar, hayvanlara iletişim olanağı verir, alan belirlemelerini sağlar ve kendilerini güvence altında hissettirir.

Yavru Kedimle Seyahat Etmenin Yolları Nelerdir?

Yavru kedinizi, araç içinde serbest bırakarak seyahat etmeniz iyi bir fikir değildir. Bu hem onun için hem de diğer yolcular için tehlikeli olabilir. İçine battaniye yerleştirilmiş kedi taşıma kutusu ile, yavru kediniz kendini rahat hissedecektir. Karanlık bir taşıma kutusu, yavru kedinin güven de koruma altında olmasını sağlayacaktır.

Kedilerin En Sevdiği Aktiviteler Nelerdir?

Kediler, yüksekte olmaktan hoşlanırlar. Yüzünüzle aynı hizada olmayı severler çünkü bu şekilde diğer kedilerle olduğu gibi size dokunma ve sürtünme fırsatı bulurlar. Eğer evinizde yeterince yüksek bir alan yoksa, evinizde biraz değişiklik yaparak böyle bir alan yaratmaya çalışabilirsiniz veya bir kedi ağacı satın alabilirsiniz.

BONUS

Kedi Dili

Kediniz genellikle sizinle tamamen fiziksel davranışlar ve sesler yoluyla iletişim kurmaya çalışır. Bu davranışları anlamayı öğrenin.

SürtünmeKediler, bir şeylere sürtünerek, alan işaretlemesi sağlayan hormonal sekresyonları salgılarlar. Böylece zamanla siz de bu alanın bir parçası haline gelirsiniz…

Yoğurma HareketiYavru kedinizin dizlerinize yoğurma hareketi yapması, annesinden süt emdiği zamanları hatırlamasına neden olur. Bu hareket onun için, mutluluk ve güvenin işaretidir.

Geriye Yuvarlanma HareketiBu hareket, yavru kedinizin teslim olma ve rahatlama işaretidir.

Kabarmış KuyrukBu hareket, yavru kedinizin rahatsızlık ve korku işaretidir.

MırlamakBu hareket, yavru kedinizin memnuniyet göstergesidir. Aynı zamanda korku işareti de olabilir.