Yrd. Doç. Dr. Funda Gençler 1973 Fransa doğumludur. Evli ve bir çocuk annesidir. Hayatının her döneminde hayvanlarla iç içe yaşamış, 1996 da sahiplendiği siyam kedisiyle, büyüleyici kedi dünyasından kopamamıştır. Yetiştiriciliğe hobi olarak 2009 yılında Scottish Fold’la başlamış olup, 2013 yılında profesyonel bir bakış açısıyla, farklı ırkların da yetiştiriciliğini yapmıştır. Siyam, Angora, Scottish Fold, British Shorthair, Exotic, Sphynx, Persian ırklarında tecrübeye sahiptir. İzmir’de Bournabat’s Cattery olarak British ırkı kediler yetiştirmektedir. 2016’den beri felinoloji eğitimlerine devam etmekte olan Gençler, akademik kariyeri esnasında edindiği yöneticilik tecrübelerini ve proje deneyimlerini Alfa Kedi Irkları Koruma ve Denetleme Derneğine aktarmayı hedeflemektedir.

Sorumlu olduğu konular; Seminer, yarışma düzenleme ve organizasyon, federasyonlarla iletişim, dernek ve üyeleriyle ilgili şikayet ve anlaşmazlıklar